Noticies

En aquest apartat trobareu totes les notícies de les entitats a Manlleu:
 • Notícies que publiquem des del propi portal
 • Notícies que les entitats amb blogs dins del portal publiquen
 • Subscripcions automàtiques de pàgines web de les entitats

CAP D’ANY AMAZIGH

Durant molts anys hem celebrat el cap d’any amazigh, fins que la pandèmia ens va fer desistir.
Enguany, encara que sigui fora de la data de la celebració (13 de gener), volem tornar a recordar aquest dia de cap d’any. Per això us convidem a trobar-nos el dissabte dia 12 de febrer a la Sala d’Exposicions de Can Puget a les 6 de la tarda. Compartirem poesia d’arrels diverses, presentarem costums i tradicions amazighs, mentre fem un te amb cuscús dolç.
Pensem que és una bona manera de conèixer-nos més.
Cordialment.

Jameiat Essalam

Assemblea General Ordinària 2020

Acta de l’Assemblea General Extraordinària de socis del 2020

A les 17  h en primera i única convocatòria del dia 10 de Març 2020 seguint el que contem­plen els estatuts en l’article 7, comença l’assemblea general.

Tots els membres de la junta hi són presents :

Montserrat Callís Areñas, Mª. Carme Valls, Rosa Parés Rifà, Dolors Boix Codina, Mª Dolors Riera Sala, Andrea Ló­pez Martínez, Antonia Ortiz Garcia, Manuel Fuentes Morales.

Amb representació de l’Ajuntament hi ha el regidor de la Gent Gran, el Sr. Rafa Cuenca.

                                                                    Ordre del dia                        

 1. Lectura i aprovació de l’acta de l’Assemblea General del 3 d’Abril 2019
 2. Estat de comptes.
 3. Precs i preguntes.

A continuació podeu descarregar l’acta de l’Assemblea

El Casal Popular Boira Baixa organitza la projecció de la pel·lícula La mort de Guillem el proper divendres 2 d’octubre a l’Espai Rusiñol de Manlleu

 El Casal Popular Boira Baixa, conjuntament amb el CDR Manlleu, l’ANC Manlleu i Arran Manlleu, organitza la projecció de la pel·lícula La mort de Guillem el proper divendres 2 d’octubre de 2020 a partir de 2/4 de 10 de la nit a l’Espai Rusiñol (C/ Rusiñol, 56).

L’acte es desenvoluparà seguint en tot moment les mesures de prevenció sanitàries derivades de la situació epidemiològica. En aquest sentit, per tal de controlar l’aforament, cal reservar plaça gratuïtament a través del següent formulari:

Evidentment, també serà obligatori l’ús de mascareta i es proporcionarà gel hidroalcohòlic a l’entrada per garantir la desinfecció de mans. L’organització assegurarà, així mateix, el manteniment de les distàncies interpersonals.

La projecció es farà coincidint amb l’estrena pública del film a les principals televisions públiques dels Països Catalans al sud de l’Albera: TV3, Àpunt i IB3. La pel·lícula rememora l’assassinat de Guillem Agulló i Salvador, un jove de divuit anys, militant de Maulets i del moviment antifeixista, que fou assassinat d’una punyalada al cor per un grup de neonazis l’11 d’abril de 1993. Destrossats, els seus pares, Guillem i Carme, lluitaran perquè no es manipuli la mort del seu fill i perquè no sigui considerada fruit d’una simple baralla entre bandes. El camí, ple d’obstacles i amenaces i enmig d’una guerra bruta mediàtica, estarà a punt de destrossar la família, que haurà d’aprendre a viure fent el dol per la mort d’un fill mentre lluita per la seva memòria, una memòria que de mica en mica esdevé el símbol d’una causa que ells mai no haurien pensat encapçalar.

L’Espai Rusiñol torna a obrir les portes

L’Espai Rusiñol va tornar a obrir les portes aquest dissabte passat, amb motiu de la posada en escena de l’obra ‘De ningú des d’enlloc’, resultat del taller de teatre d’alumnes de secundària del curs passat. Després de mesos de tancament, la seu del Teatre Centre va acollir l’estrena de l’obra, dirigida per Xevi Font, complint escrupolosament totes les mesures sanitàries. Així, el públic va entrar i sortir de la sala d’un sol cop, amb mascareta, gel hidroalcohòlic i amb la distància de seguretat exigida. L’espai teatral es va omplir amb la meitat de l’aforament ja que per cada localitat ocupada n’hi havia una de buida a banda i banda.

El Teatre Centre ha programat per als propers caps de setmana tots els tallers de teatre del curs passat que no es van poder estrenar per culpa de la situació sanitària. Tot i així, el taller previst per al proper dissabte, ‘A les quatre en punt’, dirigit per Laia Monforte, s’ha hagut de cancel·lar pel confinament d’alguns dels seus intèrprets.

Posteriorment, l’11 d’octubre, s’estrenarà ‘La revolució dels contes’, amb direcció d’Irene Gutiérrez, i el 18 d’octubre ‘Una nit de por’, dirigit per Xevi Font.

Per al dissabte 24 d’octubre, a les 8 del vespre, hi ha prevista l’estrena d’un muntatge de producció pròpia del grup de joves de l’entitat, ‘La fàbrica del temps’, amb direcció de Marina Vilà i Marc Sala.

The post L’Espai Rusiñol torna a obrir les portes appeared first on Teatre Centre.

Acte polític 11S de l’Esquerra Independentista de Manlleu – Hi ha una altra manera de viure

Des de l’Esquerra Independentista de Manlleu organitzem un ACTE POLÍTIC amb motiu de la Diada Nacional del Principat, que tindrà lloc divendres 11 de setembre de 2020 a les 7 del vespre al davant del Casal Popular Boira Baixa (C/ Rossell, 16). Perquè estem convençudes que als Països Catalans hi ha una altra manera de viure. 

Comptarem amb les intervencions de: 

 • Gemma Batlle, militant del SEPC Manlleu i del moviment LGTBI. 
 • Jesús Soler, del Grup de Defensa del Ter. 
 • Tamia Maestre, militant de la CUP Manlleu i del moviment feminista. 
 • Marcel Pérez, militant de la COS Osona-Ripollès. 

Tot seguit, cantada d’himnes nacionals i CONCERT amb Èric Zwatrzko i Aniol Casassas (L’Enemic).

Per la seguretat de totes i tots, respecta totes les mesures sanitàries!
Us hi esperem a totes i tots!

Tallers de teatre – INFORMACIÓ

Benvinguts a l’Espai Rusiñol la seu del Teatre Centre Associació Cultural. 

Un recorregut per la història del Teatre Centre 

El Teatre Centre és una associació cultural amb un llarg trajecte. Es va fundar al 1877, és a dir, fa més de 140 anys!, amb el nom d’Associació Cultural Joventut Catòlica. L’edifici del carrer del pont no es va estrenar fins al 1897, és a dir, 20 anys després. És una entitat amb una llarga trajectòria i amb diferents noms: Associació Cultural Joventut Catòlica — Centre Familiar Parroquial — Teatre Centre Associació Cultural—però amb el mateix esperit d’iniciativa cultural: a través de la literatura, la música, la dansa i el teatre, que és la seva activitat central. 

Des del 1999, amb col·laboració amb l’Ajuntament de Manlleu, el Teatre Centre es converteix en un espai públic on altres entitats culturals del municipi participen en l’espai fent tallers, concerts, actuacions. 

Les obres de rehabilitació del Teatre del Carrer del Pont al 2006 fan que l’entitat Teatre Centre es traslladi temporalment al Teatre de Gràcia i aprofitant altres espais públics segueix la seva activitat cultural. Amb el temps i la necessitat de gaudir d’un espai propi on poder preparar l’activitat cultural pròpia i municipal, i amb l’esforç i ajuda de molta gent es crea l’Espai Rusiñol, que és la seu de l’entitat Teatre Centre des del 2013. 

Formació i educació en Teatre a l’Associació Cultural Teatre Centre

L’entitat Teatre Centre des de sempre ha donat importància a l’educació teatral d’infants i joves i ho ha fet a través de les representacions teatrals infantils i juvenil, tallers, monogràfics, sortides i a través de la participació com a espectadors. Gràcies a persones com l’Antonio Anglada i en Carles Molist que han donat vida a nombroses representacions infantils i juvenils i tallers de teatre i culpables de molts enamoraments cap a l’art escènic. 

El 2012, els joves de l’entitat van decidir tornar a engegar representacions infantils i juvenils. Peter Pan, va ser la primera amb una trentena de nens/es i joves, de 1r de primària fins a 3r ESO. D’aquí va sortir la necessitat de seguir aquesta tasca educativa així que es van fer dos grups un de primària i l’altre juvenil… Fins a arribar al dia d’avui amb els grups consolidats de: taller de 6-9 anys, Taller de 10-12 anys, Taller Juvenil i Taller per Adults.  

Objectius dels Tallers de Teatre 

El nostre objectiu com a entitat és fomentar el teatre amb infants i joves. 

Per a nosaltres el teatre implica: 

 • Treballar en equip i construir conjuntament. Aprendre d’uns i d’altres. 
 • Criticar constructivament el treball dels altres i propi per l’autoreflexió i la millorar personal i grupal.  
 • Donar lloc a la creativitat a través de la creació d’històries conjuntes i del joc. 
 • Aprendre a situar-nos en l’espai escènic. 
 • Expressar-nos corporalment, verbalment i emocionalment.

El que volem és fer-los participar en tot el procés d’una representació teatral, per arribar a una actuació final oberta al públic. Llegint, imaginant com seria cada personatge, com vestiria, quin seria el decorat, la llum, el maquillatge, els objectes necessaris, com parlarien i es mourien els personatges, el títol de l’obra de teatre, el cartell… És el compromís i l’esforç de tot el grup el que fa possible arribar a una obra de teatre final.

Grups i preus

Des del Teatre Centre oferim 4 grups de Tallers de Teatre actualment: 

 • El taller de teatre 6-9 anys: que va destinat a nens i nenes de 1r de primària fins a 3r de primària. Nou horari: Dimecres de 17:30 – 19:30h. 
 • El taller de teatre 10-12 anys: per nens i nenes de 4t a 6è de primària. Dissabtes de 11-13h. 
 • El taller juvenil, per a joves de 1r ESO fins a 2n de Batxillerat. Divendres de 19-21h. 
 • El taller de teatre per adults, per a majors de 18 anys. Dimecres de 20-22h.

Ara i fins al 30 de setembre hi haurà les inscripcions obertes. Els grups són de 15 alumnes, per a una millor atenció. Les inscripcions són per rigorós ordre d’entrada, si sobrepassen les 15 places, es mirarà de crear un segon grup dins del mateix horari. 

A partir del 30 de setembre, a través de correu electrònic, s’informarà del procés de matriculació a tots els inscrits als Tallers de teatre.

Fer teatre implica un compromís per part dels infants, joves i adults, els quals s’han de comprometre a assajar. A l’inici del curs se us fa entrega d’un calendari per tot l’any, per preveure els assajos i la representació final amb antel·lació. 

El preu dels Tallers de teatre és de: 160€ socis de l’entitat i 180€ no socis. És un únic pagament, sense mensualitats.  

Tots els tallers de teatre del curs 2020-21 estaran sotmesos a les normatives i mesures de seguretat i de sanitat en relació al Covid-19. 

Per tal de fer la inscripció al Taller clica al següent enllaç: 

Taller de teatre: 

Tens temps fins al 30 de setembre per fer la inscripció.

Els tallers de teatre són dirigits per professionals del món del Teatre i l’Educació que engresquen a infants, joves i adults a jugar amb el teatre i crear conjuntament un espectacle. En Xevi Font i la Laia Monforte són els directors i directores d’aquests tallers de teatre, la coordinadora dels Tallers de Teatre és la Irene Gutierrez.

Com treballem des de l’Associació Cultural Teatre Centre? Des de l’Associació el que volem és fer-los participar en tot el procés d’una representació teatral, per arribar a una actuació final oberta al públic. Llegint, imaginant com seria cada personatge, com vestiria, quin seria el decorat, la llum, el maquillatge, els objectes necessaris, com parlarien i es mourien els personatges, el títol de l’obra de teatre, el cartell… És el compromís i l’esforç de tot el grup el que fa possible arribar a una obra de teatre final.


The post Tallers de teatre – INFORMACIÓ appeared first on Teatre Centre.

Cursa de la Festa Major 2020

Des del club Olímpic Manlleu volem agrair als 88 atletes que han participat en la cursa de la Festa Major, així com a tots els col·laboradors i col·laboradores que heu fet possible aquesta edició, que per causa del context de COVID ens ha obligat a modificar el recorregut i el format. També s’han suspès les […]

The post Cursa de la Festa Major 2020 appeared first on CLUB OLÍMPIC MANLLEU.

Inscripcions 43ª Cursa de la Festa Major de Manlleu

Estan obertes les inscripcions de la 43ª Cursa de la Festa Major de Manlleu. Aquest any amb canvis degut a l’excepcionalitat de la situació es modifica el recorregut i es suprimeixen les curses infantils. Més informació a: Inscripcions i reglament

The post Inscripcions 43ª Cursa de la Festa Major de Manlleu appeared first on CLUB OLÍMPIC MANLLEU.