Tallers de teatre – INFORMACIÓ

Entrada compartida per Teatre Centre Manlleu Associació Cultural

Benvinguts a l’Espai Rusiñol la seu del Teatre Centre Associació Cultural. 

Un recorregut per la història del Teatre Centre 

El Teatre Centre és una associació cultural amb un llarg trajecte. Es va fundar al 1877, és a dir, fa més de 140 anys!, amb el nom d’Associació Cultural Joventut Catòlica. L’edifici del carrer del pont no es va estrenar fins al 1897, és a dir, 20 anys després. És una entitat amb una llarga trajectòria i amb diferents noms: Associació Cultural Joventut Catòlica — Centre Familiar Parroquial — Teatre Centre Associació Cultural—però amb el mateix esperit d’iniciativa cultural: a través de la literatura, la música, la dansa i el teatre, que és la seva activitat central. 

Des del 1999, amb col·laboració amb l’Ajuntament de Manlleu, el Teatre Centre es converteix en un espai públic on altres entitats culturals del municipi participen en l’espai fent tallers, concerts, actuacions. 

Les obres de rehabilitació del Teatre del Carrer del Pont al 2006 fan que l’entitat Teatre Centre es traslladi temporalment al Teatre de Gràcia i aprofitant altres espais públics segueix la seva activitat cultural. Amb el temps i la necessitat de gaudir d’un espai propi on poder preparar l’activitat cultural pròpia i municipal, i amb l’esforç i ajuda de molta gent es crea l’Espai Rusiñol, que és la seu de l’entitat Teatre Centre des del 2013. 

Formació i educació en Teatre a l’Associació Cultural Teatre Centre

L’entitat Teatre Centre des de sempre ha donat importància a l’educació teatral d’infants i joves i ho ha fet a través de les representacions teatrals infantils i juvenil, tallers, monogràfics, sortides i a través de la participació com a espectadors. Gràcies a persones com l’Antonio Anglada i en Carles Molist que han donat vida a nombroses representacions infantils i juvenils i tallers de teatre i culpables de molts enamoraments cap a l’art escènic. 

El 2012, els joves de l’entitat van decidir tornar a engegar representacions infantils i juvenils. Peter Pan, va ser la primera amb una trentena de nens/es i joves, de 1r de primària fins a 3r ESO. D’aquí va sortir la necessitat de seguir aquesta tasca educativa així que es van fer dos grups un de primària i l’altre juvenil… Fins a arribar al dia d’avui amb els grups consolidats de: taller de 6-9 anys, Taller de 10-12 anys, Taller Juvenil i Taller per Adults.  

Objectius dels Tallers de Teatre 

El nostre objectiu com a entitat és fomentar el teatre amb infants i joves. 

Per a nosaltres el teatre implica: 

  • Treballar en equip i construir conjuntament. Aprendre d’uns i d’altres. 
  • Criticar constructivament el treball dels altres i propi per l’autoreflexió i la millorar personal i grupal.  
  • Donar lloc a la creativitat a través de la creació d’històries conjuntes i del joc. 
  • Aprendre a situar-nos en l’espai escènic. 
  • Expressar-nos corporalment, verbalment i emocionalment.

El que volem és fer-los participar en tot el procés d’una representació teatral, per arribar a una actuació final oberta al públic. Llegint, imaginant com seria cada personatge, com vestiria, quin seria el decorat, la llum, el maquillatge, els objectes necessaris, com parlarien i es mourien els personatges, el títol de l’obra de teatre, el cartell… És el compromís i l’esforç de tot el grup el que fa possible arribar a una obra de teatre final.

Grups i preus

Des del Teatre Centre oferim 4 grups de Tallers de Teatre actualment: 

  • El taller de teatre 6-9 anys: que va destinat a nens i nenes de 1r de primària fins a 3r de primària. Nou horari: Dimecres de 17:30 – 19:30h. 
  • El taller de teatre 10-12 anys: per nens i nenes de 4t a 6è de primària. Dissabtes de 11-13h. 
  • El taller juvenil, per a joves de 1r ESO fins a 2n de Batxillerat. Divendres de 19-21h. 
  • El taller de teatre per adults, per a majors de 18 anys. Dimecres de 20-22h.

Ara i fins al 30 de setembre hi haurà les inscripcions obertes. Els grups són de 15 alumnes, per a una millor atenció. Les inscripcions són per rigorós ordre d’entrada, si sobrepassen les 15 places, es mirarà de crear un segon grup dins del mateix horari. 

A partir del 30 de setembre, a través de correu electrònic, s’informarà del procés de matriculació a tots els inscrits als Tallers de teatre.

Fer teatre implica un compromís per part dels infants, joves i adults, els quals s’han de comprometre a assajar. A l’inici del curs se us fa entrega d’un calendari per tot l’any, per preveure els assajos i la representació final amb antel·lació. 

El preu dels Tallers de teatre és de: 160€ socis de l’entitat i 180€ no socis. És un únic pagament, sense mensualitats.  

Tots els tallers de teatre del curs 2020-21 estaran sotmesos a les normatives i mesures de seguretat i de sanitat en relació al Covid-19. 

Per tal de fer la inscripció al Taller clica al següent enllaç: 

Taller de teatre: 

Tens temps fins al 30 de setembre per fer la inscripció.

Els tallers de teatre són dirigits per professionals del món del Teatre i l’Educació que engresquen a infants, joves i adults a jugar amb el teatre i crear conjuntament un espectacle. En Xevi Font i la Laia Monforte són els directors i directores d’aquests tallers de teatre, la coordinadora dels Tallers de Teatre és la Irene Gutierrez.

Com treballem des de l’Associació Cultural Teatre Centre? Des de l’Associació el que volem és fer-los participar en tot el procés d’una representació teatral, per arribar a una actuació final oberta al públic. Llegint, imaginant com seria cada personatge, com vestiria, quin seria el decorat, la llum, el maquillatge, els objectes necessaris, com parlarien i es mourien els personatges, el títol de l’obra de teatre, el cartell… És el compromís i l’esforç de tot el grup el que fa possible arribar a una obra de teatre final.


The post Tallers de teatre – INFORMACIÓ appeared first on Teatre Centre.