VISITA AL BOREAS

Entrada compartida per

Avui, 12 de maig, hem fet col·lectiva amb els nostres amics del Triton Diving de Llafranc i… no hem anat als Ullastres!  😉   Hem anat el Boreas, que és un vaixell que varen enfonsar expressament fa uns quants anys davant Palamós. 

Abans d’anar a l’aigua ens hem fet una foto de grup per adherir-nos a la mobilització que s’està fent a Torelló en defensa del tren.  La gent d’AMSO també donem la cara “pqnoensfotintren”:

L’estat del mar (en superfície) era bo: Tot i que pel nord bufava la tramuntana, cap al sud el mar estava ben pla.  Ens hauria agradat que la visibilitat (al fons) fos millor que en les darreres col·lectives però no ha estat així:  Ha millorat una miqueta, però no massa .  Haurem d’esperar a la propera.
 

La immersió comença baixant per la boia que està lligada a la popa del Boreas.  Als 35m hi ha el fons de sorra on reposa el vaixell, des d’on comencem veient l’hèlix. D’allà, anem voltant la part exterior més fonda i després pugem a coberta i ens passegem per passadissos, escales i bodegues, trobant de tant en tant algun banc de peixos.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
Intentem fer una foto de grup a coberta però, un cop reunida la “troupe” el resultat no ha estat gaire satisfactori.  En posem la mostra perquè en quedi constància.
 

La immersió s’acaba passant uns quants minuts als 3 metres fent descompressió i, un cop fora de l’aigua, és el moment d’un altre tipus de descompressió, gentilesa dels “Tritons”.


Fotos: Xevi Rifà