Una jornada castellera diferent per la trobada de gegants a Olost.

Entrada compartida per

Aquest dissabte, per la trobada gegantera a Olost, on hi van participar una quinzena de colles geganteres, els Nyerros de la Plana hi vam assistir per donar el tret de sortida a la jornada tot alçant diverses construccions. 
Convidats pels gegants d’Olost, amb els que compartim un estret lligam, els Nyerros vam alçar els nostres castells a la Plaça Major del poble. 
Aprofitant que era una festa diferent, no vam fer una jornada castellera com les “de sempre”. Així dons, vam obrir plaça amb un pilar de 4, on hi vam poder estrenar la terça, una gegantera d’Olost. Tot seguit vam fer un 3 de 6 que presentava un tronc molt semblant a un futur 3 de 7 el qual esperem poder portar a plaça ben aviat. El tres no va presentar cap problema. Després d’un pilar de 4 aixecat per sota, el primer de la temporada, vam fer el 4 de 6 net, un castell que va presentar bones mides. El 4, tot i que no estava del tot quadrat, va saber mantenir-se i treballar-se per ser descarregat amb solvència. La jornada la vam acabar amb un parell de pilars de quatre en rondes separades i que van donar el punt i final a una actuació diferent. 
Després de l’actuació vam acompanyar als gegants en el seu cercavila. Per acabar la festa vam poder gaudir d’un bon sopar i uns posteriors concerts en companyia d’un gran nombre de geganters.
Fotos: Eva Manchado