Taller d’amanides amb molta participació

Entrada compartida per AMPA Institut Antoni Pous i Argila

20141124_210246Us fa mandra posar-vos a preparar una amanida? Se us fa avorrit menjar-ne sovint? Quina importància te la varietat de productes en una amanida? Quin valor dietètic ens aporta? Aquestes són algunes de les respostes que vam aprendre en el Taller d’Amanides que la nutricionista i dietista Neus Reig, va fer el dilluns 24 de novembre a les instal.lacions de l’Institut Antoni Pous de Manlleu.

Un dels secrets per poder elaborar una amanida saborosa i molt sana és saber seleccionar els ingredients. Per a fer-ho, una bona guia son els colors.  “A més color, major varietat de nutrients que actuaran a diferents nivells de la nostra salut, com ara la clorofil.la, el licopè i els betacarotens”, va comentar la Neus.

Quasi qualsevol hortalissa o verdura crua resulta apta per a formar part d’una amanida, sempre que estigui madura i tendra. Per exemple, fulles, fruits, flors, tiges, arrels i bulbs.

L’especialista en dietètica i nutrició va comentar que en l’acció de menjar intervenen tots els sentits, la vista, l’olfacte, el gust, el tacte i l’oïda, integradora de tots.

“És molt interesant, va dir, aprofitar els aliments de la temporada i de proximitat i de l’agricultura sostenible i ecològica”.

A l’acte hi van assistir més de 30 persones, un fet que va confirmar l’èxit del taller teòric i pràctic, on tots els assistents van gaudir de les amanides que van poder elaborar.

 

 Galeria de fotos