Mobilitza’t !

Entrada compartida per AMPA Institut Antoni Pous i Argila

Somescola.cat fa una crida a la mobilització per defensar el nostre model d’escola davant d’una amenaça imminent: la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que el 2 de juny pot començar a imposar una quota lingüística del 25 % en castellà a les aules del nostre país si un sol alumne ho demana.

Com alerta aquest comptador, doncs, només falten 12 dies perquè els tribunals espanyols puguin escapçar la immersió lingüística, un model d’èxit reconegut internacionalment, a més de negar el nostre dret a decidir el model educatiu, atemptant contra la legislació i competències pròpies del Parlament de Catalunya.

somescola-comptador-690x370-

La coordinadora d’entitats cíviques i educatives fa una crida a sumar-se a la mobilització del 14 de juny. Una mobilització de país  per reafirmar amb fermesa que una majoria social de catalans defensa el model vigent d’immersió lingüística i d’escola catalana, així com mostrar el màxim suport a la comunitat educativa que el defensa àmpliament.

Abans del 14 de juny, Somescola.cat convida tothom a fer diverses accions prèvies, comcomprar el lot de la mobilització o bé fer un donatiu. També et pots fer voluntari o organitzar tallers de capgrossos, per estrenar-los a la mobilització.

Somescola.cat rebutja la judicialització dels usos lingüístics a les aules del nostre país i la jerarquització lingüística amb què es prioritza el castellà. El TSJC contradiu el mandat de les institucions democràtiques catalanes i el criteri pedagògic del conjunt de la comunitat educativa. És el Parlament de Catalunya qui estableix la legislació educativa pròpia. Per tant, la coordinadora demana a la Generalitat que continuï blindant el model d’immersió lingüística, d’acord amb l’aplicació de la normativa pròpia vigent.