FRISOS EN DANSA

Entrada compartida per Teatre Centre Manlleu Associació Cultural

El proper dissabte 17 d’octubre, a les 19h, l’Espai Rusiñol serà l’escenari de “Frisos en dansa”. Un grup entusiasta de l’Associació Catalana de Dansa Lliure que ens proposa un espectacle de dansa en homenatge a F. Malkovsky, mestre que seguí els passos de Isadora Duncan, la revolucionària de la dansa de principis del s.XX.

La Dansa Lliure és una dansa caminada: el peu no és només el contacte amb el sòl sinó la connexió amb l’energia de la terra, que amorteix, impulsa i dóna suspensió al moviment.

Economia d’esforç, equilibri i harmonia són tres elements característics de la Dansa Lliure. Formen una unitat entre el cos físic – l’economia d’esforç – i el cos anímic – l’harmonia estètica – regulats tècnicament per la llei de la justesa i de l’equilibri.

Isadora Duncan s’inspirà en les onades del mar, el vol dels ocells, el dolor i la joia dels humans, i anomenà aquest art “Dansa Lliure” per què en ella és l’ànima la que mou el cos, i aquest cal que s’alliberi dels estereotips que l’encarcaren.

Recolzant-se en les lleis universals de la motricitat, en l’art antic i en la natura, Malkovsky sintetitzà el moviment que abasta l’ésser humà en totes les seves dimensions. A través d’imatges en íntima comunió amb la música, el seu mètode ens convida a eixamplar la nostra sensibilitat corporal i anímica.

El nostre espectacle es diu “Frisos” per què les danses ressegueixen aquells plans artístics hel·lènics donant-los-hi vida. Les 30 escenes d’aquest recital resumeixen l’àmbit expressiu i pedagògic d’aquesta filosofia clàssica de concebre el cos en moviment.” L’Associació Catalana de DANSA LLIURE, recull, proposa i difon aquesta manifestació des de 1989, promovent cursos, mostres i espectacles al nostre país.

“Zaratustra deia: – Notem per la manera de caminar de cadascú, si ha trobat el camí. La persona que s’acosta a la seva fita, ja no camina, dansa!”