Hora del Conte

Entrada compartida per Portal d’entitats

Roc El Ruc“Roc el Ruc”
Protagonitzada per Núria Crosas i Francesc Mas, de Front àrtic, amb la narració acompanyada de titelles Roc el Ruc o el nen que va aprendre a llegir per fer feliços els seus amics.
En Roc es troba un llibre de tapes vermelles i creu que posseint-lo es farà savi, per això el comença a portar sempre amunt i avall sota el braç. Se sent orgullós i, a més, tothom el veu com el més llest de la colla. Així doncs, ningú torna a dir-li Roc el Ruc i tots acudeixen a ell per demanar-li consell. En Roc, encantat, en dispensa a tort i a dret. Però els seus consells, del tot erronis, faran caure, un rere l’altre, de calamitat en calamitat tots aquells qui l’han escoltat. Aquesta experiència hilarant també li servirà per prendre una sàvia decisió final.
El missatge d’aquest conte és tan clar com generós: llegir ens permet fer feliços els altres. Només ens cal fer l’esforç d’aprendre a llegir i obrir un llibre. El conte exposa tot un seguit de desastres i calamitats que causa un nen que no sap llegir però que, pel fet de passejar-se amb un llibre sota el braç, tothom creu que en sap.
Al conte hi apareixen altres conceptes: el valor del ‘amistat, la importància de l’esforç per aconseguit ser millor i el valor del ‘autenticitat.
Lloc: Biblioteca Municipal de Manlleu. Espai Bisbe Morgades. C. Baixa Cortada, 1 1r
Hora: 12 h
Organitza: Biblioteca Municipal de Manlleu


Data inici: 25/04/2015

Data fi: 25/04/2015