Dia Internacional del Peix Viatger

Entrada compartida per Portal d’entitats

PEIXOSSortida naturalista a la rampa de peixos de la resclosa de la Teula de Manlleu
El “Dia del peix viatger” és una convocatòria internacional d’actes per aconseguir la implicació de la població en temes ambientals i, particularment, fer atenció en els peixos de riu i les seves migracions.

La Fundació Catalunya – La Pedrera (Barcelona) i el Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis – Museu del Ter (Manlleu, Osona) s’uneixen en aquesta iniciativa per impulsar i coordinar aquest acte al conjunt de Catalunya. Aquest dia s’ofereixen una sèrie d’activitats a diversos indrets del país per tal que els participants aprenguin i s’impliquin en la conservació dels rius i els sistemes aquàtics en general, les espècies amenaçades de peixos que hi viuen i les possibles solucions perquè puguin fer les seves migracions (des del mar fins a les capçaleres i a l’inrevés).

Enguany el Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis – Museu del Ter organitza una sortida naturalista fins a la rampa de peixos de la resclosa de la Teula de Manlleu. Aquesta rampa, per ara, és la més gran de Catalunya. Allà es farà una pesca científica, a continuació els participants determinaran, mesuraran i, pesaran els peixos capturats. També s’explicarà la seva biologia i la importància de les seves migracions

Punt de trobada: Museu del Ter. P. del Ter, 2
Hora: 10 h
Organitza: Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis del Museu del Ter
http://www.museudelter.cat, / info@museudelter.cat i facebook i 938515176


Data inici: 23/05/2015

Data fi: 23/05/2015